Fondue Bourguignonne

Fondue Bourguigonne - celebracja & SlowFood par excellence! Filet wołowy pochodzi bezpośrednio z Herefordów z sąsiedniej farmy (które, nawiasem mówiąc, pasą się na Beniaskie! jak pokazano na zdjęciu) i jest dry-aged przez kilka tygodni - niesamowicie soczysty & delikatny.


Zapewnimy Wam kompletny zestaw, w tym żeliwny garnek do fondue, widelce do fondue, olej rzepakowy, bagietki, kwaśno-słodkie dodatki, nasz domowy sos Beniaskie! zrobiony według przepisu babci i oczywiście tyle fileta Hereford, na ile sobie pozwolisz. Przygotujcie świeżą sałatkę i przynieście do niej dobre czerwone wino...


Następnie wystarczy pokroić filet w kostkę, podgrzać olej rzepakowy i gotowe: nabijać na szpadkę i gotować - od Rare do Well Done, w zależności od tego, jak lubisz najbardziej. Smacznego!


Oczywiście w okolicy jest też więcej lokalnych produktów >>>

Start